Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 400 gram
cebula 1 sztuka
kasza gryczana 200 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną

Kapustę gotujemy do miękkości. Mięso mieszamy z cebulą, ugotowaną kaszą gryczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Obrywamy kolejno liście z kapusty. Odcinamy dolną twardą część liścia. Na każdy liść kładziemy 2 łyżki farszu zakładamy brzegi kapusty a następnie zwijamy resztę w rulon. Tak uformowane gołąbki podsmażamy na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak