Gołąbki w sosie paprykowo-pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • ryż

    2 szkl
  • kasza manna

    1/2 szkl
  • kostki rosołowe

    2 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 ziarnka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, dodajemy pozostałe składniki ryż(surowy) kaszę mannę,jajka, mięso mielone, całość doprawiamy do smaku, mieszamy.
Z powstałej masy formujemy średniej wielkości kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na złoty kolor.
Następnie układamy je w garnku dosyć ciasno.zalewamy wodą tak by przykryła kotlety.dodajemy kostki rosołowe, listki laurowe i ziele angielskie.Dusimy pod przykryciem ok 30 min. ( w razie potrzeby podlewamy wodą by nie przywarły), dodajemy koncentrat pomidorowy i paprykę. w razie potrzeby sos zagęścić mąka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat