Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki jarskie z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt.
kasza gryczana 1 szklanka
ryż 1 szklanka
cebula biała 1 szt.
masło 1/4 szt
pieprz do smaku
majeranek do smaku
przyprawa warzywna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki jarskie z czerwonej kapusty

Wykonanie:
Kaszę i ryż ugotować do miękkości w jednym garnku w osolonej wodzie. Cebulę zeszklić na maśle i połączyć z ryżem, kaszą i przyprawami. Kapustę czerwoną zaparzyć we wrzątku, następnie wyjmować kolejno liście, nakładać farsz, formować gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym. Należy pamiętać aby każdą warstwę gołąbków polać olejem i posypać przyprawą warzywną i polać maggi.
Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak