Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 200 g
jajko 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę, jajko i szczyptę soli, po czym dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na części i formujemy z nich ruloniki. Kroimy je na kawałki 2 cm i nadajemy charakterystyczny kształt odciskając widelcem. Gotujemy w sporej ilości wody, wystarczy minutka od wypłynięcia na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak