Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gløgg uden alkohol

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat 1 szt
herbata czarna 4 torebki
syrop malinowy 0,1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gløgg uden alkohol

Gotujemy wodę.

Pół litra wrzątku wlewamy do termosu i zakręcamy go (ma to na celu nagrzanie maksymalne wnętrza - dzięki temu nie pobiera ciepła z naszego napoju i dłużej mamy gorącą zawartość).

Zaparzamy herbatę - ilością około 1/2 litra wrzątku.

Po 2 minutach (z zegarkiem w ręku - to nie żart) wyciągamy torebki, wylewamy wrzątek z termosu, wlewamy esencję herbacianą.

Dolewamy syropu z malin - wg ilości wskazanej na opakowaniu.

Dosypujemy Przyprawę do grzanego wina i piwa.

Dolewamy wrzątku do pełna.

Zakręcamy termos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak