Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Blaty bezowe
-
białka jaj
250 g -
cukier drobny
300 g -
Goździki całe Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Składniki na nadzienie
-
śmietanka 36%
1 l -
miód
4 łyżki -
jagody
300 g (mrożone lub świeże) -
serek homogenizowany
100 g -
mięta
(do dekoracji) -
Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VI: Tort bezowy z kremem śmietanowym, odc. 31
Kroki postępowania



Jagody doprawiamy przyprawą do grzanego wina i piwa i rozgniatamy widelcem. Jeżeli używamy jagód mrożonych, to wcześniej rozmrażamy je. Połowę jagód dodajemy do ubitej śmietany wraz z częścią sosu i delikatnie mieszamy, tak, żeby masa miała 2 kolory: jagodowy i śmietanowy.

Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się