Gazpacho z tortillą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • seler naciowy

    1 szt.
  • ogórek świeży

    1 szt.
  • papryczka ostra

    1 szt.
  • pomidory w puszce

    1 puszka
  • grzanki

    10 dag
  • bulion warzywny

    1/2 litra
  • awokado

    1 szt.
  • sól, cukier

  • natka pietruszki

  • cytryny

    1/2 szt.
  • tortilla

    2 placki
  • oliwa

    8 łyżek
  • cebula biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Cebulę, czosnek, łodygi selera pokroić drobno razem z papryczką i zeszklić na połowie oliwy . Dodać pomidory z puszki, bulion i grzanki. Gotować około ½ godziny, następnie zmiksować, przyprawić do smaku i schłodzić. Awokado obrać ze skórki, pokroić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym ogórkiem. Tortillę zrolować pokroić w plastry i obsmażyć na pozostałym oleju na złoty kolor. Masę z awokado i tortillę włożyć do zupy i w razie potrzeby doprawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamilaj 16.01.2014 15:44
nigdy nie robiłam ale muszę przetestować :)
Romanowka 15.01.2014 18:53
Pyszne i aromatyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat