gaspacho

gaspacho

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    750 gram
  • ogórek

    1/2 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • bulion drobiowy

    200 ml
  • mięta liście

    2 gałązki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w drobne kawałki. Następnie wszystkie warzywa miksujemy. Czosnek, rozcieramy z oliwą i sokiem z cytryny. Dodajemy do zmiksowanych warzyw. Chłodzimy w lodówce. Podajemy udekorowane miętą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat