Garam-masala

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kolendra cała Prymat

    5 łyżeczek
  • cynamon pokruszony

    1 łyzeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 łyzki pokruszonych
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 łyzeczek
  • Goździki całe Prymat

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy prażyć po kolei na małej patelni, zmielić i przechowywać szczelnie zamknięte. Wykorzystywać do dań kuchni indyjskiej lub według własnego uznania. Moim zdaniem najlepiej użyć pieprzu kolorowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 23.02.2012 21:01
super
mala2021 16.09.2011 13:26
warto spróbować
anemon 25.04.2011 18:16
Zapachniało u Ciebie egzotyką. Muszę zrobić wg Twojego przepisu.
bernika 11.07.2010 22:19
do tej pory kupowałam ale moze skusze sie zrobic samej wg twojego przepisu:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat