Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galuszki mączne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: galuszki mączne

Do przesianej maki dodac jajo,plaska lyzeczke soli i odpowiednia ilosc wody,aby powstala jednolita masa ( kluski kladzione).Ciasto dobrze wyrobic lyzka lub trzepaczka.W szerokim rondlu zagotowac wode lekko osolona.Chcac otrzymac galuszki \"strzapate\",ciasto powinno byc bardziej geste niz na kluski kladzione i gdy bedzie dobrze wyrobione nalezy uformowac z niego waleczek,po czym skubac male kluseczki i natychmiast wrzucac na goraca wode.Do galuszek \"strzapatych\"mozna dodac jedna lyzke masla.Po ugotowaniu wyjmowac lyzka cedzakowa.Podawac na goraco do potraw z miesa duszonego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 01.06.2010 13:52
Ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak