Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy torcik z piersią kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 filety duże
marchew mrożona 400 gram
groszek konserwowy 1 puszka
bulion 2 litry
Żelatyna wieprzowa Prymat 12 łyżeczek pelnych
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy torcik z piersią kurczaka

Żelatynę rozpuścić w gorącym, dość mocno doprawionym bulionie. Wystudzić.

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, wrzucić na patelnię i podlać troszeczkę wodą. Dodać trochę przyprawy i wymieszać. Gdy woda odparuje zdjąć z patelni i wystudzić.

Mrożonkę wrzucić do garnka z wodą i gotować 7-10min. Osączyć i wystudzić. Groszek osączyć z zalewy.
Bulion podzielić na trzy części. Jedna z nich może być troszkę większa i dodać do niej pierś kurczaka.
Do drugiej dodać marchew, a do pozostałej groszek. Każde wymieszać w osobnych naczyniach.

Tortownicę wyłożyć folią aluminiową i na spod tortownicy wyłożyć tężejącą galaretkę z marchewką.
Wstawić na chwilę do lodówki i wyłożyć tężejącą galaretkę z kurczakiem.
Wstawić ponowie na chwilę do lodówki i gdy warstwa z kurczakiem się zetnie zalać galaretką z groszkiem.
Odstawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.02.2017 08:58
bardzo dobry
Bernadeta1 19.02.2017 20:04
super podana i smaczna
Wacław 19.02.2017 19:40
znakomita przystawka,mniam :-)
KORAL 19.02.2017 19:33
Lubię galarety z piersią :)
agnieszka214 19.02.2017 16:25
taka przystawke moge juz teraz zjesc
jagoda5913 19.02.2017 15:14
fajna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak