Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretki drobiowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 szt
marchew 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
jajko 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: galaretki drobiowe

Ćwiartkę z kurczaka wraz z marchewką gotujemy w garnku do miękkości. Następnie mięso drobno kroimy a marchewkę kroimy w kosteczkę. Jajko gotujemy na twardo. Do Małych miseczek układamy jajko w plastrach, natkę pietruszki, marchewkę oraz mięso wcześniej przygotowane. Z wywaru po gotowaniu kurczaka z marchwią przygotowujemy żelatynę do zalania według instrukcji na opakowaniu. Wywar wcześniej warto przelać przez drobne sitko. Przygotowaną w ten sposób żelatyną zalewamy miseczki i pozostawiamy do zastygnięcia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.02.2017 09:50
fajne galaretki
Margo1 27.01.2017 19:10
Bardzo dawno jadłam
Wacław 01.01.2016 10:41
lubię takie galaretki
adelajda 31.12.2015 18:51
Pyszne galaretki
agaK. 31.12.2015 15:14
Mój tata je zawsze ubóstwiał, jadł z octem.
Aleksandra/Olcia 31.12.2015 14:25
bardzo lubię drobiowa galaretkę
Anna169Hosz 31.12.2015 13:44
Takie galaretki zawsze kojarzą mi się z Sylwestrem :)
Krzysztof15 31.12.2015 11:57
bardzo smaczna
sliwka 31.12.2015 11:05
Smakowite i piękne;))
Jowita Raś 31.12.2015 10:56
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak