Galaretka arbuzowa

Galaretka arbuzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwonego wina

    3 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • arbuz

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Galaretka arbuzowa

Arbuz pokroić na kawałki i zmiksować. Żelatynę zalać łyżeczką zimnej wody, gdy spęcznieje, rozpuścić podgrzewając i wymieszać z arbuzem. Galaretkę wlać do miseczki i włożyć do lodówki na 1 godz. Sos – składniki połączyć i gotować na małym ogniu aż powstanie gęsty sos. Ostudzić i polać galaretkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

IKrakowianka 20.01.2014 12:31
bardzo smaczna galaretka
czekoladka_m 29.11.2013 10:11
zapowiada się pysznie;)
Bernadeta1 01.11.2013 00:02
pyszny deserek
RenataZ-et 03.06.2013 19:42
ciekawa propozycja
MAR3STA 12.06.2012 22:35
fajna
Barbara55 16.01.2012 15:38
smaczna
Zoso 02.01.2012 18:15
bardzo ciekawy deser
kielcok1 03.12.2011 14:19
może być dobra
Monika192 30.04.2011 15:38
pycha
rakow2
rakow2 24.04.2011 15:06
chętnie spróbowałbym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat