Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
udka kurczaka całe 5 szt
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
groszek konserwowy 1 szt
cebula biała 0,5 szt
ocet 10 %
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z kurczakiem

Do garnka wrzucamy udka wraz z marchewką. Gotujemy dodając kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy. Pod koniec gotowania dodajemy kucharek i pieprz do smaku. Wyławiamy nasze mięsko wraz z marchewką do wystygnięcia. Obieramy udka tak aby zostało nam samo mięso. W misce lub w salaterkach dodajemy groszek, pokrojoną wcześniej marchewkę i jajko a na sam koniec mięso kurczaka. Przygotowujemy wg przepisu żelatynę wraz z naszym bulionem. Zalewamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie odstawiamy do lodówki na całą noc. Podajemy z cebulką i octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 22.11.2013 21:49
@misia53, jak spróbujesz, to napisz proszę jak smakuje, a tak w ogóle to gdzie Ty się podziewasz, bo dawno nie czytałam Twoich rymowanych komentarzy?
ben-ka 23.04.2013 09:35
ciekawy ten przepis.
anemon 26.03.2013 07:30
Ocet i cebula do galarety to dla mnie zupełna nowość.
misia53 17.03.2013 01:00
Galaretka pyszna a sposób podania nowy, spróbuję...
babajaga1969 16.03.2013 21:16
smaczna, lubię :)
Katarzyna54 16.03.2013 20:45
bardzo lubię taką galaretę
alaaa 16.03.2013 19:58
z cebulą nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak