Fritata ze szczawiem i szparagami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    3-4 sztuki
  • biały ser

    150 gram-półtusty
  • jajko

    3 sztuki
  • szczaw

    40 gramrz
  • rzodkiewka

    1/2 pęczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fritata ze szczawiem i szparagami foto
Szparagi umyć, obrać. Przekroić na pół, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem na około 5-7 minut. Następnie przełożyć na sito aby woda dobrze odpłynęła. Szczaw opłukać i osuszyć.
Krok 2 - Fritata ze szczawiem i szparagami foto
Do miski przełożyć ser i rozkruszyć go widelcem. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, aby nie było zbyt dużych grudek sera.
Krok 3 - Fritata ze szczawiem i szparagami foto
Szczaw drobno posiekać i dodać do miski z jajkami i serem
Krok 4 - Fritata ze szczawiem i szparagami foto
Obrany czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do reszty składników. Doprawić do smaku, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać zawartość miski.
Krok 5 - Fritata ze szczawiem i szparagami foto
Przełożyć do silikonowej keksówki. Ułożyć połówki szparagów. Sprawione rzodkiewki przekroić na pół i ułożyć między szparagami. Piec w 180-190 st około 30-35 minut ( bez przykrycia). Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MarcinGotuje.pl 24.07.2015 12:17
swietnie to wyglada
adelajda 22.07.2015 15:56
ciekawy przepis
2milutka 22.07.2015 15:15
ciekawie i smacznie!!!
Benita 22.07.2015 14:35
Ciekawy pomysł na wyśmienite danie. Wygląda cudnie.
Kuchenka 21.07.2015 23:43
świetne!
Łukasz15 21.07.2015 23:06
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat