fritata z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    100 gram
  • jajko

    3 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym

    1/2 puszki
  • pomidorki koktajlowe

    5 sztuk
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • ser żółty starty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy aż będzie miękki. Jajka roztrzepujemy w misce ze startym serem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz odsączonego z zalewy,rozdrobnionego tuńczyka i pokrojone ugotowane spaghetti. Wszystko mieszamy dokładnie. Masę wylewamy na rozgrzaną na patelni oliwę,smażymy jak omlet z każdej strony. Można podać z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, ja posypałam jeszcze dodatkowo wierzch odrobiną tuńczyka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stan2401 12.04.2015 22:34
fajny sposób na makaron
Kuchenka 06.04.2015 13:59
bardzo ładnie się prezentuje
jasiek 05.04.2015 22:24
marzy mi się na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat