Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fricassee

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
pieczarki 20 dag
kalafior 1 szt/ mały
fasola szparagowa 25 dag
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny
żółtko jajek 1 szt
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fricassee

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Rybę opłukać i sprawić. Pieczarki opłukać i pokroić. Do szerokiego rondla wlać oliwę i ułożyć warstwami rybę, pieczarki i warzywa. Oprószyć każdą warstwę solą i pieprzem, podlać wodą i włożyć masło.
Krok 1 - Fricassee foto
2
Dusić na bardzo wolnym ogniu i gdy wszystkie składniki zmiękną przyprawić w miarę potrzeby i skropić sokiem z cytryny.
Krok 2 - Fricassee foto
3
Następnie powstały sok z pod potrawy zaciągnąć żółtkiem, wyłożyć całość na półmisek i posypać pokrojoną natką pietruszki.
Krok 3 - Fricassee foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.08.2014 09:29
fajny pomysł na rybkę
Kasnaj 13.08.2014 07:37
pyszny obiadek :)
Wafelek2601 12.08.2014 23:06
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak