Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie różyczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki cienkie 4 sztuki
ketchup pikantny
masło

Porada

o wykonania różyczek potrzeba nam trzech prostych składników : ciasta francuskiego , parówek i sosu/ketchupu do tego odrobina czasu i piekarnik :) A efekt jest naprawdę super.

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie różyczki

Parówki przekrawamy pionowo na 4/5 cienkich paseczków ( możemy użyć , obieraczki do warzyw) Ciasto francuskie smarujemy sosem, przekrawamy na 18 paseczków ( miej więcej szerokości parówki) na każdy paseczek kładziemy kawałek parówki ,zwijamy w rulonik. Blachę smarujemy masłem , układamy różyczki.
Pieczemy ok 25 min w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 21.08.2015 10:11
takie słodkości lubię
Futka 21.08.2015 08:53
Cudne różyczki :) Pyszności :)
Motorek 21.08.2015 06:59
fajny pomysł
Katarzyna/kate1980 20.08.2015 23:20
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak