Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
rożki
-
ciasto francuskie
1 op -
szpinak mrożony
300 g -
jajko
4 szt -
ser camembert
100 g -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
masło
2 łyżki
posypka
-
suszone pomidory
garść płatków -
Czosnek suszony Prymat
-
Bazylia suszona Prymat
-
oregano
Ponadto
-
jajko
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Francuskie rożki ze szpinakiem i jajkiem
2. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 równych części. Na środek każdego kwadratu nakładamy 2 łyżki farszu i zlepiamy brzegi w tzw. rożek. Łączenia dodatkowo dociskamy widelcem.
3. Każde ciastko nacinamy w 3 miejscach ostrym nożem, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy przyprawami. Pieczemy w 200*C ok 15 minut. Rożki najlepiej smakują z kubkiem gorącego barszczu.
SMACZNEGO :-)
Komentarze (2)