Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie kluski do rosołu

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 4 łyżki
masło 1 płaska łyżka

Porada

Kluski wychodzą delikatne i mięciutkie. To dobry sposób na urozmaicenie popularnego rosołu z makaronem.

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie kluski do rosołu

Masło ucieramy w misce. Dodajemy do niego stopniowo po jednym żółtku.
Następnie ubijamy pianę z białek. Mieszamy ją z utartymi żółtkami, a w dalszej kolejności dodajemy mąkę. Delikatnie mieszamy. Kluski kładziemy małą łyżeczką na gotującą, lekko posolona wodę. W trakcie gotowania odwracamy je widelcem na drugą stronę. Kluski wyjmujemy siteczkiem, porcjujemy na talerze i zalewamy rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2014 00:47
Ciekawy przepis.
Ankha 24.05.2014 21:43
Wyglądają na dość lekkie, ciekawy przepis
w mojej kuchni 24.05.2014 14:14
dla mnie do zupy owocowej wykorzystam
Mniam 24.05.2014 11:36
Czasami robię takie kluseczki. Są świetne!
pestka 24.05.2014 09:38
bardzo smaczne
Lidzia 24.05.2014 08:48
Moja córka je uwielbia.
Kejti 23.05.2014 23:33
Bardzo fajne kluseczki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak