Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLĄDRY NA ZAPIEKANYCH POMIDORACH Z CZOSNKIEM I ROZMARYNEM.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z flądry 600 gram
pomidory 300 gram
czosnek 3 ząbki
rozmaryn 2 gałązki
oliwa 2 łyżki
jajko 2 szt
mąka pszenna 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
masło 2 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FLĄDRY NA ZAPIEKANYCH POMIDORACH Z CZOSNKIEM I ROZMARYNEM.

Umyte i oczyszczone filety z flądry skropić sokiem z cytryny doprawić białym pieprzem,solą morską ,odstawić na 15 minut.Pomidory pokroić w plastry o gurbości około 1 centymetra,ułożyć na blaszce do pieczenia.Plastry pomidorów posypać drobno pokrojonym czosnkiem i posiekanymi listkami świeżego rozmarynu oberwanymi z gałązek,skropić oliwą i posypać solą morską do smaku.Blaszkę z pomidorami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 15 minut.Na patelni rozgrzać olej rzepakowy z dodatkiem masła.Filety z flądry panierować w roztrzepanych jajkach i mące.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po 4 minuty z każdej.Gotowe pomidory wyjąć z piekarnika przełożyć na talerze na nich ułożyć świeżo usmażone flądry,danie podawać ciepłe z dodatkiem pieczywa.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.03.2014 07:28
smacznie przygotowana rybka
Wacław 07.03.2014 10:52
pyszna rybka ,ładnie podana :-)
Krystyna32 06.03.2014 06:49
pyszna rybka
Mniam 05.03.2014 17:55
Świetny pomysł na danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak