Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra zapiekana w cebuli

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 2 filety
czosnek ząbki 2
czosnek 1
masło 2-3 łyżki
koperek 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra zapiekana w cebuli

Kroki postępowania

1
Filety nacieramy z obu stron przyprawą do ryb. Cebulę i czosnek obieramy
Krok 1 - Flądra zapiekana w cebuli foto
2
Dno naczynia żaroodpornego lekko smarujemy masłem i wkładamy do niego filety (skórą ku dołowi). Cebulę kroimy w grubsze półplasterki, czosnek drobno siekamy, koperek również.
Krok 2 - Flądra zapiekana w cebuli foto
3
Rybę obkładamy cebulą oraz czosnkiem, następnie posypujemy koperkiem.
Krok 3 - Flądra zapiekana w cebuli foto
4
Calość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pozostałe masło i wkładamy na 20 minut do piekarnika w temp. 170*.
Krok 4 - Flądra zapiekana w cebuli foto
5
Rybę podajemy z ziemniakami i surówką
Krok 5 - Flądra zapiekana w cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.12.2013 23:54
fajny przepis:-)
Alex_M 29.11.2013 13:31
apetyczna :)
ONY_za_kare 28.11.2013 16:51
smaczna rybka!
mysza75 25.11.2013 21:34
pysznie to wygląda sama bym zjadła:-)
aginaa 23.11.2013 08:35
pyszny obiadek u ciebie
Katarzyna/kate1980 21.11.2013 21:32
super przepis
Poison1988 21.11.2013 18:38
wygląda bardzo apetycznie ;)
jasiek 21.11.2013 12:47
pyszna taka rybka
Beatris 21.11.2013 11:50
To jedna z moich ulubionych ryb. Pysznie ją przygotowałaś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak