Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowo porowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
por 2 szt
marchewka 1 szt
majeranek
liść luarowy 2 szt
ziele angielskie
pieprz kulki
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyzeczka
papryka żółta 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowo porowe.

Dwa podudzia gotujemy w wodzie z dodatkiem liścia laurowego,ziela angielskiego ,soli i kilku kulek pieprzu. Gotujemy ok 25 min . Pory białe części myjemy kroimy w plasterki i podsmażamy na masełku . Takie podsmażone dodajemy do wywaru. Paprykę żółtą kroimy w kosteczkę dodajemy do garnka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do zupy. Wszystko gotujemy .Doprawiamy łyżeczką przyprawy uniwersalnej . Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy . Kawałki mięsa dajemy do garnka. Wszystko zagotowujemy . Doprawiamy majerankiem ,pieprzem i wyciśniętym czosnkiem do smaku .Gotujemy jeszcze chwilkę i podajemy z chlebkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.02.2013 09:43
lubię
agaK. 02.11.2012 12:20
fajne, bardzo pomysłowe.
Patrycja25 02.11.2012 11:47
nie lubię
manaika 02.11.2012 11:42
już mi się podoba
iwa643 02.11.2012 11:24
Polecam na obiad
iwa643 02.11.2012 11:24
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak