Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w borówkowej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 70 dag
borówka amerykańska 10 dag
miód 1 łyżki
sok z cytryny 2 łyżka
ocet balsamiczny 30 ml
ketchup łagodny 2 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki

Porada

Podawać z pieczywem lub kaszą i surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w borówkowej marynacie

Borówki umyć osączyć wsypać do rondla. Walać ocet balsamiczny sok z cytryny, miód, przyprawy i gotować około 12-15 minut.Następnie zdjąć z ognia, zmiksować, ostudzić. Mięso umyć i pokroić w plastry, włożyć do zimnej marynaty i pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny. Następnie mięso ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 7-8 minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak