Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 600 g
zielony groszek 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne z groszkiem

Składniki:
- 600 g filetów Tilapi
- puszka pomidorów
- 1 cebula
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 szklanka bulionu
- tymianek
- olej
- sól, pieprz
- pęczek natki pietruszki

Przygotowanie:
Zielony groszek osączyć z zalewy. Cebulę obrać i drobno posiekać. Podsmażyć na a patelni, dodać groszek i pomidory.
Warzywa zalać bulionem, oprószyć tymiankiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 5 min, ciągle mieszając.
Ryby oprószyć solą, połączyć z sosem warzywnym. Przykryć pokrywą i gotować 5-10 minut.
Filety delikatnie odwrócić i gotować jeszcze 5 min. Rybę przełożyć na ozdobny talerz i udekorować posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.01.2014 16:06
Ciekawe i smaczne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak