Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne z groszkiem
- 600 g filetów Tilapi
- puszka pomidorów
- 1 cebula
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 szklanka bulionu
- tymianek
- olej
- sól, pieprz
- pęczek natki pietruszki
Przygotowanie:
Zielony groszek osączyć z zalewy. Cebulę obrać i drobno posiekać. Podsmażyć na a patelni, dodać groszek i pomidory.
Warzywa zalać bulionem, oprószyć tymiankiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 5 min, ciągle mieszając.
Ryby oprószyć solą, połączyć z sosem warzywnym. Przykryć pokrywą i gotować 5-10 minut.
Filety delikatnie odwrócić i gotować jeszcze 5 min. Rybę przełożyć na ozdobny talerz i udekorować posiekaną pietruszką.