Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
zielony groszek
200 g (świeży) -
brokuł
1/2 główki -
wywar warzywny
1 l -
seler naciowy
5 średnich łodyg -
szalotka
4 sztuki -
cytryna
1 sztuka -
masło
40 g -
śmietana 30%
100 ml -
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki -
Ziele angielskie całe Prymat
kilka ziaren -
Liść lubczyku suszony Prymat
-
Koperek suszony Prymat
-
Tymianek suszony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania



Z zupy wyjmujemy liście laurowe i blendujemy na jednolity krem. Zupę przelewamy do talerzy. Wierzch dekorujemy ubitą śmietaną.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się