filety pstrąga z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z pstrąga

    3 filety
  • cytryna

    1 szt
  • Sól ziołowa- MŁYNEK

  • pieprz cytrynowy

  • przyprawa do ryb

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bierzemy jedną cytrynę. Sparzamy ją wrzącą wodą. Bierzemy tarkę i ścieramy skórkę z cytryny, następnie kroimy tą cytrynę na cienkie plasterki. Filety pstrąga kładziemy na deskę i odkrawamy skórę. Ja tnę fileta na pół. Przekładam go na folię typu pazłotko. Posypuję ją skórką z cytryny solą ziołową, pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb. Na drugiej stronie robię tą samą czynność z przyprawami.Na wierzch przyprawionego fileta układamy plasterki cytryny. Zawijamy rybę w kosteczkę pazłotkiem. Układamy na grilla i pieczemy około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat