Filet z sandacza w cieście kokosowym

Filet z sandacza w cieście kokosowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z sandacza

    6 sztuk
  • sól

  • sok z cytryny

    50 ml.
  • pieprz

ciasto

  • mąka pszenna

    100 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • wiórki kokosowe

    50 gram
  • mleko

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z sandacza pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do pojemnika .
Wlać sok z cytryny ,posolić ,lekko oprószyć pieprzem i zostawić na 2 godziny.

CIASTO :


do miski przesiać mąkę ,dodać wiórki ,wbić jajko , dosypać płaską łyżeczkę soli, oraz wlać tyle mleka aby ciasto miało konsystencja gęstej śmietany.
Ciasto zostawić na 15 minut.

Rybę maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Podawać na ciepło z ulubioną surówką .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justi2401 19.03.2017 09:28
Świetnie przygotowana ryba :)
norweska20 19.03.2017 00:00
smakowita propozycja
Łukasz15 18.03.2017 21:33
Super rybka
Ania321 18.03.2017 19:47
apetyczne danie :)
Aleksandra/Olcia 18.03.2017 19:25
sandacz :)
IKrakowianka 18.03.2017 19:15
pyszna rybka
Aleksandra/Olcia 18.03.2017 17:50
najlepiej smażyć na oleju kokosowym,pychotka
Bożena Matuszczyk 18.03.2017 16:43
Pyszny śledzik ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat