Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z ryżem i fasolką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
sól
pieprz
tymianek
bazylia
fasola szparagowa 200 g
marchewka ugotowana 100 g
masło 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ryż 200 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z ryżem i fasolką

Filet smażymy bez używania tłuszczu na patelni z bardzo grubym dnem ,doprawiamy dopiero pod koniec smażenia (w ten sposób mięso nam się nie przypali) solą,pieprzem,tymiankiem i bazylią.

Podajemy z gotowanym ryżem,gotowaną na parze fasolką szparagową i marchewką,którą polewamy masłem i prażoną bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 21.10.2013 22:42
szybki obiadek
idealme 21.10.2013 21:47
ale to pyszne!
Jolie 21.10.2013 21:32
prosto, szybko, smacznie - same plusy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak