Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja w panierce wg Gosi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 3-4 sztuki
jajko 2
mąka 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja w panierce wg Gosi

Filety z mintaja rozmrażamy i osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody. Następnie przyprawiamy je solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Jajka roztrzepujemy w misce, wsypujemy obie mąki i do smaku przyprawy (sól, pieprz, przyprawę do ryb), po czym dokładnie mieszamy i przelewamy do głębokiego talerza. Filety (można przekroić na pół) maczamy w jajku z mąką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 26.01.2015 22:53
Pyszna rybka :-)
gosia56 24.01.2015 21:34
pyszna rybka;)
w mojej kuchni 24.01.2015 11:09
smaczne jedzonko podano..
adelajda 24.01.2015 09:23
Dobra rybka
fotoviderek 23.01.2015 23:45
Pyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak