FILET Z MINTAJ A Z SOSEM BESZAMELOWYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    2
  • fasolka szparagowa

    8 kawałków
  • brokuł

    1/2
  • marchewka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do sosu potrzebujemy: 2 łyżeczki mąki, 3/4 szklanki mleka, 10 dag żółtego sera i przyprawy
Robimy sos w garnuszku kolejno dodając: masło, mąka, mleko i ser. Zagotowujemy ciągle mieszając na małym ogniu
Warzywa oczyszczamy i gotujemy tak aby były niezbyt miękkie. Filety solimy i posypujemy przyprawa do ryb. 3/4 warzyw układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym , następnie filety i kolejne warzywa.
Zalewamy sosem.
Zapiekamy 20 minut pod przykryciem i kolejne 15 minut bez przykrycia aż się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 03.10.2011 14:34
rybkę uwielbiam
szajba2 20.09.2011 16:40
mintaja lubię ale bez sosu
kielcok1 13.08.2011 20:22
lubię rybki
marcia71 09.07.2011 14:08
mniam
rakow2 19.03.2011 15:48
uwielbiam ryby
Adamorek 11.02.2011 16:03
zaraz zrobię
iwa643 24.09.2010 07:18
bedzie dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat