Filet z kurczaka z suszoną śliwką i pietruszką w ognistej mieszance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 szt
  • śliwka suszona

    9 szt
  • natka pietruszki

    9 gałazek
  • papryczka chili

    3 szczypty
  • gorczyca

    1/2 łyżeczki
  • sól kamienna

    1/2 łyzeczki
  • pieprz różowy

    1/2 łyżeczki
  • margaryna

    1 łyżka
  • słodka papryka wędzona

    3 na wierzch fileta łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z kurczaka z suszoną śliwką i pietruszką w ognistej mieszance foto
Każdego fileta myjemy ,odcinamy zbędne żyłki i tłuszczyk , nacinamy w poprzek dość duży otwór .
Wszystkie przyprawy oprócz natki i papryki , wkładamy do mozdzierza i tłuczemy .Następnie oprószamy nimi mięso .
Krok 2 - Filet z kurczaka z suszoną śliwką i pietruszką w ognistej mieszance foto
SLiwki wedzone po 3szt do każdego fileta układamy w szczelinie , na nie dajemy po 3 gałazki natki .
Krok 3 - Filet z kurczaka z suszoną śliwką i pietruszką w ognistej mieszance foto
Każdego spinamy wykałaczkami .
Krok 4 - Filet z kurczaka z suszoną śliwką i pietruszką w ognistej mieszance foto
Każdy filet na koniec obtaczamy jeszcze w papryce wędzonej słodkiej i tak wkładamy do naczynia , w którym już powinna czekać rozpuszczona margaryna , opiekamy z każdej str , po czym zmniejszamy ogień na minimum i zamykamy szczelnie naczynie , mięso odda dużo soku w nim się udusi w ciągu 30 min.
Krok 5 - Filet z kurczaka z suszoną śliwką i pietruszką w ognistej mieszance foto
Gotowe podajemy z puree :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona56 03.09.2013 12:09
Zapewne pyszne
Katarzyna/kate1980 01.09.2013 20:52
fajna nazwa i super przepis
Anna133 01.09.2013 20:18
pikantne i słodkie to co lubię
kasienka23 01.09.2013 16:34
apetyczny kurczaczek!
bogusia19 01.09.2013 14:07
świetny przepis
idealme 01.09.2013 14:01
wygląda bardzo apetycznie
Anna133 01.09.2013 13:23
wspaniale się smaki połaczyły i wyszło pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat