Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w papilotach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
por 1/3 szt
marchew 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
ząbek czosnku 1 szt
sól do smaku
pieprz
folia aluminiowa lub pergamin

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w papilotach

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka oczyścić, natrzeć przyprawami z obu stron i odstawić na chwilkę
Krok 1 - Filet z kurczaka w papilotach foto
2
Wszystkie warzywa dokładnie czyścimy, kroimy w słupki
Krok 2 - Filet z kurczaka w papilotach foto
3
Na papierze do pieczenia, lub folii aluminiowej układamy jeden filet, na nim układamy warzywa, czosnek kroimy w plastry lub wyciskamy przez praskę na warzywa.
Jeszcze raz delikatnie osypać solą i ziołami prowansalskimi
Całość dokładnie zawinąć.

Pieczemy w 200 st C- około 15 minut
Krok 3 - Filet z kurczaka w papilotach foto
4
Podajemy z ulubionymi dodatkami obiadowymi.
Jedna paczuszka stanowi jedną porcję

SMACZNEGO!!!
Krok 4 - Filet z kurczaka w papilotach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.01.2015 13:47
smaczne jedzonko do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak