Filet z indyka z nadzieniem z kiełków i Camemberta :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    800 gram
  • kiełki

    0.5 opakowania
  • sól morska

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • ser camembert

    1\3 sztuki
  • czosnek granulowany

    1\3 łyzeczki
  • papryka ostra mielona

    1\3 łyzeczki
  • masło

    1 łyzka
  • ziemniaki

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z indyka z nadzieniem z kiełków i Camemberta :) foto
Kiełki ( fasoli mung, cieciorki i soczewicy )podsmażamy na maśle z dodatkiem soli i pieprzu około 5 minut.
Krok 2 - Filet z indyka z nadzieniem z kiełków i Camemberta :) foto
Fileta z indyka rozcinamy do połowy, rozkładamy i rozklepujemy . Następnie obsypujemy czosnkiem i ostrą papryką.
Krok 3 - Filet z indyka z nadzieniem z kiełków i Camemberta :) foto
następnie nakładamy podsmażone kiełki i ...
Krok 4 - Filet z indyka z nadzieniem z kiełków i Camemberta :) foto
Camemberta pokrojonego w plastry.
Krok 5 - Filet z indyka z nadzieniem z kiełków i Camemberta :) foto
Fileta zwijamy i obwiązujemy nićmi.
Krok 6 - Filet z indyka z nadzieniem z kiełków i Camemberta :) foto
Fileta obsmażamy z 2 stron na patelni, na której smażyliśmy kiełki.
Krok 7 - Filet z indyka z nadzieniem z kiełków i Camemberta :) foto
Podsmażonego fileta umieszczamy w naczyniu do zapiekania . Obok umieszczamy obrane ziemniaki i plastry masła . Całość wstawiamy do piekarnika i zapiekany około 50 minut w 170 stopniach. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 31.07.2015 15:30
wspaniałe mięsko
Janina 06.02.2015 16:08
Fajne miesko
Kuchenka 06.02.2015 13:34
apetycznie się zapowiada
AgaS10 06.02.2015 12:09
pyszne jedzonko:)
magdziorka6 06.02.2015 10:59
pysznie nadziany filecik
pestka 06.02.2015 10:49
super pomysł
Katarzyna59 06.02.2015 10:31
ciekawe nadzienie
Adam/ZUB3R 06.02.2015 10:30
wygląda smacznie
miszelka 06.02.2015 09:58
Fajny pomysł z tym nadzieniem :)
marenka 06.02.2015 09:20
Świetny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat