Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w oliwkowo-ziołowym sosie
Kroki postępowania
Między czasie przygotowujemy sos.
Upieczony filet kroimy w plastry. Pieczeń polewamy sosem, dekorujemy i podajemy.
filet z indyka | ok800 gram 1 pojedynczy |
miód | łyżka |
cebula | 1 sztuka |
oliwki zielone | ok 16 sztuk |
oliwa | |
bulion drobiowy | 1 szklanka |
Musztarda francuska Prymat | 1,5-2 łyżki |
tymianek | |
sos sojowy | 1 łyżka |
Sól morska ziołowa Prymat w młynku | |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
pomidorki koktajlowe | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: