Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w sosie z rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
rabarbar 2-3 łodygi
miód 2-3 łyżki
sól do smaku
mięta do smaku
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w sosie z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Filet opłukać pokroić na grubsze kawałki i usmażyć na maśle. Doprawić do smaku solą .Rabarbar obrać pokroić na kawałki i dodać kawałków fileta.
Krok 1 - Filet w sosie z rabarbarem foto
2
Śmietanę wymieszać z 1/3 szklanki wody oraz 2 łyżkami miodu . Wlać do kurczaka i rabarbaru całość dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż śmietana się zredukuje.
Krok 2 - Filet w sosie z rabarbarem foto
3
Najlepiej smakuje z ryżem. Posypać całość posiekanymi listkami mięty.
Krok 3 - Filet w sosie z rabarbarem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 08.09.2013 20:44
zapowiada się pysznie
rutynka 04.06.2013 10:45
lubię rabarbar ale pod taką postacią go jeszcze nie jadłam:)
Janina 02.06.2013 17:10
Ciekawe smaki;)
Megg 02.06.2013 17:09
brzmi bardzo ciekawie, warto wypróbować takie połączenie
Olga_SK 02.06.2013 16:42
zaskakujący pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak