filet smażony mocno czosnkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt
  • olej

    6 łyżkek
  • woda

    1/2 szkl
  • czosnek

    4 ząbki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek przepuścić przez praskę dodać do oleju i natrzeć min filety, odstawić do zamarynoowania na noc z dodatkiem kucharka. Smażyć na oleju przez ok 5 minut dodać reszte przypraw. Następnie podlać wodą nakryć, niech mięsso zmiekknie. Smażyć do odparowania wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 31.01.2013 08:16
lubimy taki aromatyczny
miki47 15.09.2012 15:10
mniam
Juleczka20 23.08.2012 09:29
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat