filet smażony mocno czosnkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt
  • olej

    6 łyżkek
  • woda

    1/2 szkl
  • czosnek

    4 ząbki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek przepuścić przez praskę dodać do oleju i natrzeć min filety, odstawić do zamarynoowania na noc z dodatkiem kucharka. Smażyć na oleju przez ok 5 minut dodać reszte przypraw. Następnie podlać wodą nakryć, niech mięsso zmiekknie. Smażyć do odparowania wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 31.01.2013 08:16
lubimy taki aromatyczny
miki47 15.09.2012 15:10
mniam
Juleczka20 23.08.2012 09:29
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat