Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet nadziewany pieczarkami i mozzarellą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 400 gram
mozzarella w kulce 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku
filet z kurczaka 4 sztuk
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet nadziewany pieczarkami i mozzarellą

Kurczaka rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron imbirem, papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Mozzarellę light kroimy w plasterki. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.

Na fileta kładziemy po 2 plasterki sera, na ser wykładamy pieczarki, następnie kurczaka zawijamy w roladki.

Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).

Piec w 180 stopniach ok 20 - 25 minut
(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).

Podałam z kuskusem i sałatą z suszonymi pomidorami i sosem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 14.01.2013 15:54
bardzo apetyczne
Noruas 14.01.2013 15:43
Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak