filet na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt
  • rozmaryn

    2 łyżeczki
  • tymianek

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Panierkę przygotowujemy jako wymieszane wszystkie zioła- rozmaryn, tymianek, papryka, i sól, pieprz. Filet z kurczaka dzielimy na 4 części, każdą z nich obtaczamy w przygotowanej panierce. Wkładamy do wkładu do gotowania na parze, ja wkład smaruje zawsze oliwą, aby mięso nie przywierało. Gotujemy, aż do uzyskania miękkości mięsa- ok 30 min. na ok. 10 minut przed wyjęciem kurczaka włożyć do niego 2 ząbki czosnku pokrojone w talarki. Dodaję z ósemkami ziemniaków, pieczonymi w ziołach w piekarniku:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 01.03.2012 17:23
super
mic 03.02.2012 08:49
superowy pomysł
ziutula 02.02.2012 10:27
smacznie...
aga130982 20.12.2011 11:53
mniam
treonina 12.12.2011 21:49
świetny pomysł!
berys18 08.12.2011 11:39
fajny pomysł
Dorian 07.12.2011 09:14
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat