Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet dorsza w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
mąka pszenna 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet dorsza w panierce

Filety z dorsza rozmroziłem, następnie doprawiłem pieprzem oraz solą morską, rybę obtoczyłem w mące. Do bułki tartej dodałem koperek i zmieszałem. Filety rybne kolejno namaczałem w jajku, a nastepnie panierowałem w bułce. Rybę smażyłem na rumiano na rozgrzanym oleju, podałem z ziemniakami z wody i marynowanymi patisonami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 14.01.2014 12:01
smaczna ryba
mysza75 09.01.2014 12:24
pyszna rybka
IwonaDD 18.12.2013 20:31
proste i pyszne
Marta11 16.12.2013 14:54
pyszna rybka
Janina 16.12.2013 14:53
Smaczna rybka;)
norweska20 16.12.2013 14:30
dorsz numer 1 dla mnie
Laila2786 16.12.2013 13:53
uwielbiam rybki w takiej wersji
gosia56 16.12.2013 13:26
pyszna rybka
mic 16.12.2013 13:16
bardzo lubie ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak