Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figowy zawrót głowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

figi 4 sztuki
śmietanka kremowa 100 ml
serek mascarpone 100 gram
miód 2 łyżeczki
pistacje do dekoracji
mięta świeża siekana 1 łyżeczka
ciastka 4 zbożowe

Przepis i sposób przygotowania na: Figowy zawrót głowy

(zainspirowana przepisem Lorraine Pascale)

Ciasteczka włóż do foliowej torebki i utłucz wałkiem. Niech mają różną strukturę: od bardzo drobnych do większych kawałków.

Śmietankę ubij na sztywną pianę. Wymieszaj z serkiem i miodem.

Każdą figę pokrój na 8 części.

Ciasteczka wrzuć na dno pucharka, na nie wyłóż kremowy serek, a na nim rozłóż figi. Posyp całość pistacjami i miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak