Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VI: Ciasto marchewkowe z karmelizowanymi jabłkami, odc. 34
Kroki postępowania



olej rzepakowy | 225 ml |
mąka pszenna | 200 g |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
cukier drobny | 275 g |
jajko | 3 |
starta marchew | 250 g |
orzechy włoskie | 75 g |
kawa zbożowa | 80 g |
masło 25 g- do smarowania blachy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 100 g |
Imbir mielony Prymat |
jabłko kwaśne | 3 szt |
miód | 150 g |
sok z połowy cytryny | |
sok jabłkowy- do nasączenia ciasta | 50 ml |
serek mascarpone | 250 g |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | |
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat | |
Cynamon cały Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: