Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi zapiekane z miodem i orzechami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi 4 szt
miód płynny 4 łyżki
orzechy 4 łyżki
płatki owsiane 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Figi zapiekane z miodem i orzechami

Orzechy drobno siekamy. Figi myjemy i nacinamy na krzyż ale nie do końca. Rozsuwamy nieco ćwiartki owocu aby powstało coś na kształt koszyczka. Układamy w małych kokilkach do zapiekania. Płatki owsiane mieszamy z posiekanymi orzechami. W nacięcie wsypujemy płatki owsiane z orzechami i polewamy łyżka płynnego miodu. Zapiekamy 8-10 minut w 180 stopniach C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak