Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi zapiekane z kozim serem i szynką

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

figi 4
szynka parmeńska 4 duże plasterki
ser kozi 4 łyżki
miód 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 łyżeczka
tymianek 5 gałązek

Porada

Szynka jest najlepsza surowa, lekko podwędzana.

Przepis i sposób przygotowania na: Figi zapiekane z kozim serem i szynką

1. Figi przekroić na 4 części, nie rozcinając ich całkiem do końca tylko tak mniej więcej do połowy. W środek każdej włożyć po 1 łyżce koziego kremowego serka i owinąć plasterkiem szynki. Oprószyć pieprzem, polać miodem i posypać listkami tymianku.

2. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.06.2015 14:39
świetna przekąska
bertpvd 25.06.2015 13:40
cudowne i piękne !
agnieszka214 25.06.2015 13:36
bardzo orginalne połaczenie smaków
pestka 25.06.2015 12:10
bardzo ciekawa przekąska
marcia7 25.06.2015 11:38
cudnie to wygląda
Mniam 25.06.2015 11:23
Bardzo smaczne połączenie :)
dollce 25.06.2015 09:43
ciekawa propozycja
ilka01 25.06.2015 09:20
super pomysł
mysza620 25.06.2015 08:40
Całkiem fajne jeszcze nie robilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak