Ifa

Figi zapiekane z kozim serem i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • figi

    4
  • szynka parmeńska

    4 duże plasterki
  • ser kozi

    4 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    1 łyżeczka
  • tymianek

    5 gałązek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Figi przekroić na 4 części, nie rozcinając ich całkiem do końca tylko tak mniej więcej do połowy. W środek każdej włożyć po 1 łyżce koziego kremowego serka i owinąć plasterkiem szynki. Oprószyć pieprzem, polać miodem i posypać listkami tymianku.

2. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 15 minut.
Ifa
Szynka jest najlepsza surowa, lekko podwędzana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 25.06.2015 14:39
świetna przekąska
bertpvd 25.06.2015 13:40
cudowne i piękne !
agnieszka214 25.06.2015 13:36
bardzo orginalne połaczenie smaków
pestka 25.06.2015 12:10
bardzo ciekawa przekąska
marcia7 25.06.2015 11:38
cudnie to wygląda
Mniam 25.06.2015 11:23
Bardzo smaczne połączenie :)
dollce 25.06.2015 09:43
ciekawa propozycja
ilka01 25.06.2015 09:20
super pomysł
mysza620 25.06.2015 08:40
Całkiem fajne jeszcze nie robilam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat