Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi 16
płatki migdałowe 50 g
miód 1,5 łyżki
sok z cytryny
koniak 1 kieliszek
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Figi po grecku

Piekarnik nagrzej do 190 stopni.Koniak wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny.Figi ułóż w naczyniu żaroodpornym,między nimi połóż pokruszone listki laurowe.Zalej przygotowanym sokiem i posyp skórką cytrynową.Przykryj i zapiekaj ok 30 min.Przed podaniem posyp płatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak