Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine z miętowym pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron Fettuccine 200 gram
natka pietruszki 1 szklanka
mięta 2 szklanki
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
parmezan starty 1/3 szklanki
oliwa 50 ml
czarny pieprz do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
parmezan starty do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine z miętowym pesto

(zmodyfikowany przepis z "Fast, fresh, simple" Donny Hay)

Gdy makaron się gotuje w miseczce wymieszaj posiekaną natkę pietruszki oraz miętę, skórkę i sok z cytryny, czosnek, parmezan oraz oliwę. Dopraw do smaku pieprzem.

Odcedzony makaron wymieszaj z pesto, posyp parmezanem i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 15.10.2012 19:46
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak