Fettuccine z miętowym pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron Fettuccine

    200 gram
  • natka pietruszki

    1 szklanka
  • mięta

    2 szklanki
  • skórka cytrynowa

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • parmezan starty

    1/3 szklanki
  • oliwa

    50 ml
  • czarny pieprz

    do smaku
  • sól morska

    do smaku
  • parmezan starty

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

(zmodyfikowany przepis z "Fast, fresh, simple" Donny Hay)

Gdy makaron się gotuje w miseczce wymieszaj posiekaną natkę pietruszki oraz miętę, skórkę i sok z cytryny, czosnek, parmezan oraz oliwę. Dopraw do smaku pieprzem.

Odcedzony makaron wymieszaj z pesto, posyp parmezanem i podaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cris04 15.10.2012 19:46
Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat