Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Feta smażona w panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

feta twarda 250 g
jajko 1 duże
mleko 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oregano do smaku
oliwa do smażenia
skrobia ziemniaczana pełna łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej rzepakowy

Porada

Gotowy usmażony ser podawać z ulubionymi warzywami.

Przepis i sposób przygotowania na: Feta smażona w panierce

Ser pokroić w równe sztabki i oprószyć pieprzem - obtoczyć w skrobi ziemniaczanej.
Jajko roztrzepać z łyżką mleka, dodać trochę pieprzu i oregano do smaku - w mieszance dokładnie obtoczyć kawałki fety, a następnie opanierować w bułce tartej.
Ułożyć gotowe kawałki na deseczce i wstawić do lodówki na godzinkę, albo na pół godziny do zamrażarki.
Kiedy panierka stwardnieje ponownie obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rumiano na mieszance oliwy i oleju rzepakowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 25.11.2015 10:29
Bardzo smakowita propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak