Smażone bakłażany z dipem meksykańskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    3 szt.
  • mąka

    50 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
  • jajko

    2 szt.
  • oliwa

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oregano

  • Party Dip Meksykański

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim foto
Bakłażany myjemy w zimnej wodzie, obieramy ze skórki i kroimy na średniej wielkości krążki. Panierujemy po kolei w mące, następnie w jajkach roztrzepanych z dodatkiem soli, pieprzu i oregano, a na końcu w bułce tartej.
Krok 3 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim foto
Gotowe talarki smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Krok 4 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim foto
Podajemy z Party Dipem Meksykańskim Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dań mięsnych, np. drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 25.09.2017 14:14
Ale to pięknie podane!
Monika-twin 19.08.2014 19:17
fajny przepis
mela25 11.08.2014 12:04
bardzo apetyczne
Katarzyna59 05.08.2014 18:40
uwielbiam takie potrawy
bietka 05.08.2014 18:33
muszą być pyszne :)
jasiek 05.08.2014 09:33
ciekawe i pięknie podane
agnieszka131919 30.06.2014 11:59
na pewno pyszne
halinah 30.06.2014 11:38
Podane jak w restauracji :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat