Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane skorupki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 jajka
majonez 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane skorupki

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, przy pomocy noża przekroić je w skorupkach na połówki. Wydrążyć łyżeczką jajka i posiekać drobno na desce, przełożyć do miski.
Krok 1 - Faszerowane skorupki foto
2
Dodać posiekany szczypiorek oraz natkę, wymieszać z majonezem na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, napełnić skorupki masą jajeczną.
Krok 2 - Faszerowane skorupki foto
3
Powierzchnię posypać bułką tartą i smażyć na rumiano na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
Krok 3 - Faszerowane skorupki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 14.04.2014 17:03
Zrobię takie na śniadanie wielkanocne.
Konczi 13.04.2014 13:14
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak