Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 6 szt
filety z kurczaka 500 g
Przyprawa do mięs Prymat
cebula 1 szt
pieczarki 200 g
Mieszanka: warzyw na petelnię z ryżem i pieczarkami 250 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
kolendra
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Z pomidorów ścinamy wierzch, środek wydrążamy (tak żeby nie uszkodzić ścianek). Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i pieczarki, delikatnie podsmażamy po czym dodajemy kurczaka i miąższ z wydrążonych pomidorów. Po 7 minutach dodajemy mieszankę warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy ostrą czerwoną papryką, kolendrą, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i warzyw. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.01.2015 14:36
smaczna kolacja
nogawkuchni 12.01.2015 13:53
Bardzo smakowicie nadziane pomidorki,chętnie bym takich zjadła.
alaaa 12.01.2015 13:33
Ciekawie i smacznie.
Wacław 12.01.2015 12:55
pysznie sie zrobiło :-)
Mniam 12.01.2015 11:37
Pyszne pomidory, fajnie nafaszerowane.
Pietruszka 12.01.2015 11:25
wyglądają ciekawie
Wiesława1 12.01.2015 11:04
Smaczne danie
Magula 12.01.2015 08:31
Smacznie nafaszerowane!
Babeczka35 12.01.2015 08:07
Super przekąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak